Jenis-Jenis Lawak

Assalamualaikum...

aku lau duk rumah,,, mmg xder keje la,,, nk keluar pn x suka keluar,, x minat,,,so, berblogging jer la...
hehe...so, sini sapa yg sudi baca entri aku ni meh nk share jenis lawak...lawak ni, semua ada,,, tp kan, lau lawak bodoh,, terpaksa la buat2 suka wlaupun xsuka,,hahaha,,, kejam,,, aku pn penah kene ni,,,,hehe,,,

lau korang nk gurau ngn kawan korang,, buat cmni,, bila dia buat lawak,,,
korang ckp macam ni "HA....HA...HA"...sah2 malu diorang,,,tp xmalu sgt lah,, sbb lepas korang ckp cmtu,,korang sama2 gelak..hehe

eh,, lari topik la,,hehe,,, ni jenis lawaknya,,hehe


lawak jenaka. Ia dapat membantu seseorang yang sedang menghadapi tekanan untuk mengurangkan bebanan yang ditanggung.

Lawak kehidupan- Lawak ni time korang ingat kembali time dulu2 ngn kawan2,,, mesti ko gelak sorang2..hehe


Lawak Spontan- Lawak ni korang spontan jer,, x terancang pn lawak ni,,,macam lam tv tu "SPONTAN"... lawak ni ramai yg gelak..pastu korang akan bergembira ngn kawan2 korang,,

Lawak slapstik- Lawak ni biasa lawak jenis mengenakan seseorang dalam bentuk fizikal n mental..contohnya "GEMOK"... orang yg terkena ni akan jd bahan ketawa,,,hehe...kadang2 boleh bawak dendam dan pergaduhan ni...

Lawak sarkastik- Lawak ni hampir sama la dengan LAWAK SLAPSTIK kt atas tu,,, tp bentuk penyampaian dia adalah KIASAN,,, lau kene ni memang pedas lah..haha

Lawak serius- Lawak ni biasanya orang tu buat muka serius yg lama... pastu senyum,, kadang2, orang silap tafsir benda ni,,, kot2 betul2 serius,,hehe

Lawak bercakap besar- Lawak ni macam korang angan-angan la,,, contohnya, korang cakap yg korang akan kawen ngn Ketty Perry la, kereta ferrari la, rumah besar la,, tp semua tu mustahil... nada suara berlagak utk lawak..haha

Lawak perbelanjaan orang lain-Lawak ni time korang shopping ngn kawan2 la,,, korang akan ckp "rasanya ko nk belanja aku hari ni"...lebih kurang gitu la... itu hanya untuk gurauan jer,,, time pilih baju or seluar pn lawak gak,,, yg laki akan pegi kt pakaian perempuan,, n melawak la diorang tuh,,, paham2 la..hehehe

Lawak kotor- Lawak ni berunsur lucah,,, maksud disini, korang cakap benda karut,,,biasanya laki ngn laki n  perempuan ngn perempuan... lau ada campur tu,, gejala sosial bebas la tuh... hhehe

Lawak budaya semasa- Lawak ni cam lawak trademark... cam gaya pakaian artis..contohnya K-POP..haha

Lawak diri sendiri- Lawak ni diorang kenekan diri sendiri,, cam, "aku ni bukan kurus, tp slim..hehe"... lawak ni biasanya rendahkan diri sendiri... xbaik ni,,hehe

Lawak ajukan- Lawak ni ramai yg suka,,, ajuk kawan, artis dan sebagainya,,, contohnya, ajuk cara dia jalan, bercakap trademark, dan sebagainya,,,hehe

Lawak senyap- Lawak ni lawak bodylanguage,,, korang guna isyarat pn orang da gelak...haha

OK tu jer,,,
lawak bodoh la paling best,,, tp xde kt atas,,, mls nk terangkan...faham la korang...haha

p/s : lawak ni perlu untuk cikgu2,,, lau straight sgt x best jgk cikgu2..hehehe

k la..
Wassalam...

8 comments:

  1. waa , macam2 jenis lawak rupanya . hehe .

    ReplyDelete
  2. lelaki lawak mmg kacak.. heeewww~

    ReplyDelete
  3. tak bosan kawan dengan org yg ada sense of humor, tak ada lah serius je semedang, tapi lawak kena agak agaklah, jangan smpai mengaibkan :D

    ReplyDelete
  4. baru tahu semua ni..tQ sebab share..done follow kamu.

    ReplyDelete
  5. 100++ DAH JOIN GA SAYA . KORANG BILA NAK JOIN ? CEPAT JOIN !! :D http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/peserta-random-giveaway-by-cik-fie_26.html

    ReplyDelete
  6. As salam Shap,

    Lawak klau terlebih sgt pun xelok jgk kan... Byk ketawa boleh menggelapkan hati... Ikut sunnah Rasullullah SAW bykkan senyuman :):))

    Take care dear :)

    ReplyDelete
  7. Wassalam...betul2,,, Lawak jgk boleh buat kita senyum,,,^^

    ReplyDelete

Komen jer...Jangan Malu..Heee